Andrian Candu: Moldovenii nu mai înțeleg ce vrea opoziția și de ce se comportă în așa mod

În cadrul ședinței PDM, Andrian Candu a vorbit despre opoziție și despre solicitările opoziție, anume renunțarea la sistemul mixt.

"Este ridicol ca Maia Sandu să solicite retragerea sistemului mixt în situația în care ea vine din Partidul Democrat. A susținut schimbarea sistemului electoral în sistemul mixt. Ea a fost aleasă în calitate de deputat pe listele Partidului Liberal Democrat când Partidului Liberal Democrat a venit în parlament promovând schimbarea sistemului electoral.

Este inexplicabil și explicarea lui Andrei Năstase, care acum un an solicita împreună cu platforma DA schimbarea sistemului electoral în sistemul mixt, iar acum când guvernarea a schimbat sistemul electoral mixt vin cu solicitarea de a schimba sistemul.

Moldovenii nu mai înțeleg ce vrea opoziția și de ce se comportă în așa mod.

Săptămâna viitoare vom veni cu unele propuneri că să oferim opoziției mecanisme de acces la informație, ca să reușim să avem o opoziție consolidară.

Rolul opoziției este de a oferi idei realizabile și bune care aduc beneficiul societății. Rolul unei opoziții, cu regret, s-a tranformat în luptă personală, dar opoziția parlamentară sau extraparlamentară trebuie să vină cu propuneri în beneficiul cetătenilor Republicii Moldova, iar lupta personală ar trebui să o lase la o parte ", a comunicat preşedintele Parlamentului Andrian Candu. 

De asemenea, preşedintele Parlamentului Andrian Candu a specificat faptul că Republica Moldova are nevoie de o opoziție consolidată.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu