Andrian Candu: Moldova va continua parcursul european și va deveni un partener important pentru NATO

Embed:

"Republica Moldova parcurge o perioadă mai dificilă și datorită evoluțiilor politice interne, dar, cu toate acestea, rămânem consacrați și ne dorim să parcurgem în continuare calea pe care am ales-o – de integrare în UE".

Declaraţia aparţine preşedintelui Parlamentului Andrian Candu şi a fost făcută în cadrul deschiderii celui de-al 90-lea Seminar Rose-Roth al Adunării Parlamentare NATO.

Potrivit speakerului, autorităţile de la Chişinău sunt determinate să continue parcursul de integrare europeană şi implementarea agendei de reforme pentru modernizarea ţării, chiar dacă ţara noastră trece printr-o perioadă dificilă. 

"Sunt provocări interne legate, în mod special, de lipsa sau de reținerea în reforme, care se cer demult: lupta împotriva corupției, reforma justiției, reformele în domeniul mass-media. Toate acestea sunt pe agenda priorităților, încât să asigurăm o stabilitate politică și economică, iar Republica Moldova să fie considerată, cu adevărat, un partener important și pentru țările din Alianța Nord-Atlantică", a subliniat Președintele Parlamentului. 

În aceeaşi ordine de idei, vicepreşedintele NATO, Paolo Alli, a declarat că organizaţia va continua să susțină aspirațiile europene ale Republicii Moldova, încurajând autoritățile să continue implementarea reformelor în corespundere cu standardele UE, pentru beneficiul cetățenilor.

PUBLIKA.MD precizează că seminarul Rose-Roth al AP NATO reprezintă un forum de dezbateri parlamentare pe subiecte de actualitate în materie de securitate.

Evenimentul reunește parlamentari din statele membre și partenere NATO, oficiali guvernamentali, reprezentanți ai organizațiilor internaționale, experți din mediul academic, reprezentanți ai sectorului non-guvernamental.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu