Andrian Candu: Moldova, stat cu GUVERNARE EFICIENTĂ

Embed:

Dacă o administrare eficientă înseamnă stat capturat, atunci sunt de acord cu această captivitate. Declarația a fost făcută de președintele Parlamentului, Andrian Candu, într-un interviu oferit publicației germane Deutsche Welle.

Șeful Legislativului a spus că  guvernarea actuală a reușit să adopte reforme vitale pentru statul nostru și să înregistreze o creștere economică, chiar dacă au existat mai multe voci pesimiste.

Andrian Candu a declarat pentru Deutsche Welle că Guvernul Filip a reușit să evite criza economică de la începutul anului 2016, iar încasările la bugetul statului au crescut.

Totodată, a început lupta împotriva corupției, iar mai multe scheme de spălare a banilor au fost destructurate.

Andrian Candu a menționat că preferă această situaţie, chiar dacă unele voci susţin că statul nostru ar fi fost capturat.

Mai ales că s-a reușit reformarea sistemului de pensii şi majorarea lor, iar din toamnă vor crește salariile profesorilor, chiar dacă unii spuneau că nu vor exista bani pentru aceste plăți.

Președintele Parlamentului a menționat că acuzațiile precum că votul mixt a fost votat în grabă sunt nefondate. Potrivit lui, acest proiect de lege a fost cel mai dezbătut din istoria țării.

Documentul a fost discutat cu experții naționali și internaționali și au fost organizate mai multe runde de dezbateri la care au participat deputați, societatea civilă, partidele parlamentare, dar și cele din opoziție.  

Președintele Parlamentului  a mai declarat pentru Deutsche Welle că, până acum, a fost recuperat peste un miliard de lei de la cele trei bănci fraudate.

Iar în septembrie, va fi aprobată strategia propusă de Kroll privind recuperarea banilor de peste hotare.  

Potrivit şefului legislativului, Moldova este o țară pașnică și nu își dorește vreun război cu cineva. Mai mult, se dorește o relație bună cu toți partenerii, inclusiv cu Rusia, dar aceasta să fie bazată pe respect reciproc. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu