Andrian Candu, mesaj de 9 MAI: Fără sacrificiile bunicilor și părinților noștri, Moldova nu ar fi avut aspirații europene

Moldovenii marchează astăzi 74 ani de la Victoria asupra fascismului şi Ziua Europei. Cu un mesaj a venit şi fostul președinte al Parlamentului, Andrian Candu. 

"Celebrăm împreună Ziua Victoriei și a comemorării eroilor căzuţi pentru Independenţa Patriei și Ziua Europei. Am reușit să împăcăm cele două sărbători #pentruMoldova. Sunt mândru de oamenii care mai degrabă decât anumiți politicieni au înțeles că în această zi vorbim despre solidaritate, despre pace și că fără sacrificiile bunicilor și părinților noștri, Moldova nu ar fi avut aspirații europene astăzi. Moldova este Europa și pe această cale devenim mai buni și mai performanți. La mulți ani, Moldova! La mulți ani, Europa!", a scris Andrian Candu.

PUBLIKA.MD menţioneză că pacea şi unitatea este sărbătorită astăzi în întreaga Europă. Ziua de 9 mai este considerată un eveniment anual al păcii şi unităţii pe bătrânul continent.

CITEȘTE ȘI: Moldova sărbătoreşte Ziua Victoriei şi a Europei. Oficialii au depus flori şi au comemorat eroii căzuţi pe câmpul de luptă (FOTO)

Pe parcursul zilei de azi Partidul Democrat din Moldova va organiza mai multe evenimente. PDM invită toți moldovenii la sărbătoarea Păcii și Prosperității pentru Moldova în Scuarul Catedralei Mitropolitane din Capitală

Oamenii sunt așteptați cu muzică și dansuri, poezii patriotice şi cu mâncare ostășească.

Programul începe la ora 09:00. Un recital vor susţine orchestra prezidenţială şi cea a Ministerului de Interne. Veteranii de război, care vor veni la acţiune, vor fi întâmpinaţi de Garda de Onoare. Ei vor gusta din mâncarea ostăşească şi vor primi câte un porumbel, simbolul păcii, care vor fi aruncaţi spre cer. Bucatele vor fi pregătite de militarii Armatei Naţionale, care au instalat mai multe corturi.

CITEȘTE ȘI: Pavel Filip de 9 MAI: Cinstim eroii care au luptat pentru pace și ne gândim la viitorul european al țării noastre

În scuar va fi amenajată şi o zonă de divertisment pentru copii, unde va avea loc un flash-mob de pictură, iar pe scenă, peste 300 de copiii vor cânta, dansa şi recita poezii. Ulterior, programul va continua cu o paradă călare a poliţiştilor. Pe tot parcursul evenimentului, atmosfera va fi întreținută de mai mulți artiști de la noi, cum ar fi Geta Burlacu, Doina Sulac, Maria Țonina, Vitalie Maciunschi și formaţia "BrioSonores".

Mai târziu, corul academic "Doina" va susţine un concert de muzică clasică. Din 2017, în data de 9 mai moldovenii marchează atât Ziua Victoriei, cât şi Ziua Europei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu