Andrian Candu merge în Suedia să se întâlnească cu omologul său şi cu Regele Carl Gustaf al XVI-lea

Embed:

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, va merge la începutul săptămânii viitoare într-o vizită oficială de două zile în Suedia, la invitaţia omologului său, Urban Ahlin. Candu va mai avea întrevederi cu Regele Carl Gustaf al XVI-lea, dar şi cu vicepreşedinţii Parlamentului suedez.

Vizita are drept scop dezvoltarea relaţiilor de cooperare dintre cele două Parlamente. Şeful legislativului de la Chişinău va discuta şi cu experţii suedezi în privinţa dezvoltării economice a ţării noastre.

"Sunt programate mai multe întrevederi, consider, utile pentru noi. În mod special, pe dimensiunea parlamentară. Suedia joacă un rol foarte important în susţinerea şi suportul oferit Republicii Moldova, sunt milioane de euro şi suport uman, şi expertiza pe care ei ne oferă pe parcursul anilor. Suedia este un partener european foarte important", a spus Candu.

Parlamentul Republicii Moldova şi Comisia Electorală Centrală beneficiază de asistență financiară în valoare de trei milioane de euro din partea Guvernului Suediei, în cadrul Programului "Îmbunătățirea democrației în Moldova prin suport parlamentar și electoral", pentru perioada 2012-2016.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu