Andrian Candu: Legile votate în Parlament vor fi trimise repetat spre promulgare

Embed:

Astăzi a avut loc ședința specială a Parlamentului. Pe ordinea de zi a deputaţilor au fost mai multe proiecte care nu au fost promulgate de preşedintele Igor Dodon. Şeful statului consideră că iniţiativele trebuie să fie revizuite.

Astfel, președintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că toate legile și procedurile de astăzi au fost îndeplinite întocmai regulamentului. 

"În timpul cel mai apropiat eu voi semna legile si le voi pomulga spre aprobare. Toate legile au fost promulgate. Tradiția Parlamentului constă în aceea că amandamentele sunt dezbătute cu adevărat, și există o anumită procedură. Astăzi s-a respetat procedura prevăzută de regulament, retragerea membrilor PSRM este doar un gest politic, ei au văzut că majoritatea parlamentară sunt pro si în cele din urmă au ales să plece. Votul a fost reconformat și legile au fost aprobate de Parlament."

Întrebat despre inițiativa PL de a deminte din funcție pe președintele Igor Dodon, oficialul a menționat că acest lucru se va întâmpla doar în cazul când acesta va încălca Constituția.

"Demisia președintelui este o procedură complicată, este implicată comisia, se contstată încălcarile, Curtea Constituțonală ia o decizie. Deci, e complicat. În situația în care se vor constata anumite încălcări, la momentul potrivit, când vom vedea incălcarea constituională, noi ne vom expune printr-o acțiune corespunzătoare.

"Eu inteleg că PL este o fracțiune unionistă, am si eu ideile mele vis-a-vis de intergrarea Europeană, aș ruga să nu deturneze ideia principală, noi vrem să avem în Constituție o prevedere cu un singur vector de politică externă, și aceea este integrarea Europeană. Să fie clar unde se mișcă Republica Moldova. Nimeni nu va schimba directia de dezvoltare a Republicii Moldova."

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu