Andrian Candu la REPLICA: Nu pot să intervin în actul de justiţie (VIDEO)

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, susţine că a fost sunat de oficiali din Uniunea Europeană, care i-au cerut să intervină pentru a împiedica invalidarea alegerilor locale din Capitală. Şeful Legislativului a făcut această declaraţie în cadrul emisiunii Replica, difuzată aseară la Prime.

Andrian Candu a explicat însă că nu poate să să implice în actul de justiţie. 

"Am fost și eu sunat, așa cum a fost sunat și prim-ministrul, cu anumite aluzii că ar trebui să facem ceva. La întrebarea mea, ce ar trebui eu, președintele Parlamentului să fac sau ce ar trebui să facă prim-ministrul, spuneți-mi că, uite, stau cu pixul și cu hârtia în față și spuneți-mi ce trebuie să fac.

Să sun judecătorii? Eu nu pot să sun judecătorii că e dosar penal și pe lângă asta, dacă noi vrem să construim un stat de drept, dacă vrem ca legea să stea mai presus de orice, cum ne permitem noi, politicul, să intervenim în actul justiției?", a declarat preşedintele Parlamentului.

Anterior, preşedintele Parlamentului a declarat că va fi creat un grup de lucru din deputați, experți străini şi reprezentanţi ai societăţii civile pentru a depista şi a elimina lacunele din legislaţia electorală. Toate propunerile vor fi dezbătute, în toamnă, în plenul Parlamentului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu