Andrian Candu la Leova: PDM a venit în aceasta campanie cu candidați foarte buni, cu viziuni clare privind ceea ce au de făcut pentru fiecare raion (FOTO)

Unul dintre avantajele PDM în această campanie electorală este calitatea deosebită a candidaților din circumscripțiile uninominale, consideră președintele Parlamentului și vicepreședintele PDM, Andrian Candu, care a discutat cu cetățenii din raionul Leova, unde duminică a ajunsCaravana PDM.

În discuție cu locuitorii din Filipeni, Andrian Candu a subliniat că, pentru circumscripția Leova, PDM vine cu un candidat foarte bun – doamna Efrosinia Grețu.  Prin activitatea sa din anii precedenți, doamna Grețu cunoaște problemele fiecărei localități de aici și are viziuni clare privind ceea ce încă mai trebuie de făcut pentru raion.

Președintele Parlamentului a mai punctat că Partidul Democrat din Moldova a ales în această campanie electorală să le vorbească oamenilor despre acțiunile pe care le va continua și le va realiza pentru a îmbunătăți viața în fiecare localitate, pentru a ajuta fiecare familie.

"Cu toții ne-am săturat, de fiecare dată înainte de alegeri se vorbește ba despre Rusia, ba despre Uniunea Europeană, iar tinerii nu au unde trăi, oamenii de la sate nu au apă la robinet, drumuri sau grădinițe. Avem multe de făcut aici, acasă, ca cetățenii noștri să aibă o viață mai bună, copiii noștri să învețe în școli bune. Am înțeles că în Filipeni vine autobuzul din satul vecin și aduce 30 de copii. Este important să vină pe drumuri bune, să le fie oferită și hrană", a spus Speakerul Candu.

Andrian Candu a adăugat că PDM a susținut foarte multe proiecte așteptate de oameni, care cu certitudine vor fi continuare de către echipa democrată.

Întrebat de un pensionar ce se va întâmpla în continuare cu pensiile, Președintele Parlamentului a afirmat că oferta PDM este clară și consecventă - fără caste și privilegii nemeritate, dar cu majorări sistematice și consistente. 

"Am auzit mai multe speculații că în aprilie pensiile vor fi indexate cu  1-2 procente. Lansarea unor astfel de minciuni este o bătaie de joc de oameni. Noi am găsit bani ca să majorăm în decembrie pensiile cu 10 procente. Vom găsi și acum bani ca să indexăm la un procent mai înalt pensiile de la 1 aprilie", a răspuns Andrian Candu.

Andrian Candu împreună cu Efrosinia Grețu au vizitat locuințele sociale, de care au beneficiat 92 de familii din Leova.

"Drumuri bune, Prima casă, locuri de muncă - toate sunt foarte necesare, dar ne întrebăm cine va beneficia de aceste programe dacă nu vom susține copiii și familiile care vor să crească mai mulți copii. Iată de ce venim cu un program care încurajează creșterea natalității", a subliniat Andrian Candu în discuție cu locuitorii din Leova.

Caravana PDM a fost în raionul Leova cu mai multe echipe, în mai multe sate. Democrații au reușit să vorbească cu pedagogi, medici, dar și oamenii pe care i-au întâlnit în stradă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu