Andrian Candu la Fabrika: Statul va face tot posibilul pentru a atrage investitorii străini

Embed:

Statul va face tot posibilul pentru a atrage investitorii străini. Acest lucru înseamnă locuri noi de muncă şi premise pentru revenirea în ţară a moldovenilor plecaţi în străinătate. O spune ministrul Economiei, Andrian Candu, invitat aseară la Fabrika. Iar colegul său, ministrul Muncii, Valentina Buliga, dă asigurării că numărul cetăţenilor care vor primi ajutor social va creşte.

"Atât timp cât noi nu o să reuşim să le oferim locuri de muncă nu o să se întoarcă moldovenii acasă. Trebuie să ne concentrăm toate condiţiile necesare să vină un investitor să investească şi să creeze acele locuri de muncă. Fiecare investitor va fi ţinut şi strâns în braţe ca să rămână şi atunci când intervine ceva o să reacţionăm foarte rapid."

Totodată, Andrian Candu a dat asigurări că ţara noastră va fi asigurată integral cu gaze şi energie electrică în perioada de iarnă. Iar autorităţile au luat măsuri pentru a preveni eventuale situaţii de criză.

La rândul său, ministrul Muncii, Valentina Buliga a precizat că va fi creşte numărul beneficiarilor de ajutor social, după majorarea cuantumului venitului minim garantat de stat.

"Această majorare a venitului minim garantat de stat prin multiplicarea cu acest indicator va introduce în acest sistem suplimentar încă 15.000 de familii. La fel un pas foarte important e că acel suport financiar pe care l-am oferit pensionarilor cu pensii mai mici de 1.500 de lei nu se va calcula în venitul global al familiei."

Ministrul Muncii îndeamnă potenţialii beneficiari să depună cereri pentru acordarea ajutorului la asistenţi sociali, până în data de 1 noiembrie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu