Andrian Candu la Călărași: vom asigura în continuare creșterea pensiilor

Perioada de recalculare a pensiei pentru cei care continuă să muncească după pensionare urmează să fie redusă. Acest lucru a fost a anunțat de către președintele Parlamentului Andrian Candu, în discuție cu locuitorii din raionul Călărași, unde miercuri a ajuns Caravana electorală a PDM.

Întrebat de către o pensionară dacă PDM are în vedere reducerea termenului de 15 ani, necesari pentru recalcularea pensiei, Andrian Candu a spus că acel termen a reprezentat o primă etapă. Astfel, pensionarilor care lucrează le-a fost creată oportunitatea de a solicita recalcularea și, respectiv,  stabilirea unei pensii mai mari.

”Examinăm posibilitatea recalculării pensiilor la fiecare 5 ani. Între timp, după majorarea din decembrie, urmează indexarea din aprilie și revenim la sfârșitul anului cu o nouă mărire a pensiilor. Suntem consecvenți în dorința de a asigura o viață decentă tuturor locuitorilor Moldovei”, a explicat democratul.

La Călărași, Andrian Candu a discutat cu mai mulți pacienți, care au beneficiat de medicamente compensate din partea statului. Liderul democrat le-a spus că PDM va fi la fel de consecvent în îmbunătățirea condițiilor de tratament și acordare de ajutor medical cetățenilor.

”Mii de oameni din Moldova deja au beneficiat de tratament gratuit:  medicamente compensate, 15 mii de oameni tratați gratuit de hepatită, 30 mii de persoane au beneficiat de investigații gratuite. Ce vom face? Vom asigura ca în fiecare sat să fie cel puțin un medic, vom continua cu subvenții pentru studii și pentru medicii tineri care merg în sat, mai multe servicii acoperite de polița de asigurare. Vom moderniza rețeaua de spitale, 170 de ambulanțe noi, servicii stomatologice gratuite pentru copii și pensionari, eliminarea listelor de așteptare pentru cristaline pentru ochi, proteze, tratamente pentru cataractă, genunchi, cot, etc.”, a afirmat Andrian Candu.

La Călărași, echipa PDM, căreia s-a alăturat candidatul partidului pentru circumscripția nr.15 Nicolae Ciubuc, a vizitat Combinatul de panificație ”Hegemon”.

Conducerea Combinatului de panificație a arătat că întreprinderea s-a dezvoltat datorită unui suport puternic din partea statului, cca 40% din investiția totală provenind din subvenții. Aici au fost  create peste 100 de locuri de muncă, iar urmare a reformei fiscale de anul trecut, prin reducerea impozitelor și plăților sociale, la întreprindere a fost posibilă și majorarea salariilor.

Candidatul PDM pentru circumscripția nr.15, Nicolae Ciubuc, ministrul degrevat al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a menționat că această întreprindere poate fi considerată una model pentru raion, dar și pentru întreaga țară.

”Datorită unor asemenea investiții sunt create locuri noi de muncă, se achită salarii bune aici, în Călărași. În același timp, obiecte investiționale de acest gen cresc potențialul de dezvoltare a localității. Aici, de exemplu, urmează să fie reparat drumul spre Combinatul de panificație, drum care de peste 30 de ani nu a beneficiat de investiții”, a afirmat Nicolae Ciubuc.

”Vom încerca în continuare să găsim echilibru în politicile statului ca să protejăm consumatorii, pâinea să rămână produs social, iar oamenii de afaceri să se dezvolte”, a adăugat speakerul Parlamentului Andrian Candu.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu