Andrian Candu la Cahul: Creșterea accesului cetățenilor la medicamente compensate și gratuite e o reușită a guvernării PDM

Numărul beneficiarilor de medicamente compensate și gratuite a crescut semnificativ pe parcursul ultimei săptămâni. Despre aceasta a relatat președintele Parlamentului, vicepreședintele PDM, Andrian Candu, în discuțiile cu locuitorii din Cahul, unde sâmbătă a ajuns Caravana electorală a PDM. Echipei PDM la Cahul s-au alăturat Elena Bacalu și Oleg Creciun, candidații pentru circumscripțiile 42 și 43 din raioanele Cahul și Cantemir.

Andrian Candu a menționat că numărul sporit de rețete compensate eliberate vorbește despre faptului să oamenii sunt bine informați despre proiectele sociale ale Partidului Democrat. ”Noi știm cât de important este să dăm accesul oamenilor la medicamente compensate, pentru că încă nivelul veniturilor lor nu este atât de mare cât ni-am dori să fie. De la 1 februarie lista medicamentelor compensate a fost mărită. 

Oamenii știu că au dreptul la medicamente compensate și se folosesc de acest drept. Noi vom fi în continuare alături pentru a asigura că toți pacienții sunt tratați cu respect și grijă”, le-a spus Andrian Candu locuitorilor din Cahul. El a subliniat că accesul mai bun la medicamente este o reușită a guvernării și a dat asigurări că - atâta timp cât PDM este la guvernare - proiectele bune pentru oameni vor continua.

Întrebat de o locuitoare a orașului Cahul ce a făcut guvernarea pentru a menține tinerii acasă, Andrian Candu a subliniat că, doar în anul 2018, datorită programului ”Prima Casă”, 1200 de familii și-au procurat o locuință, astfel fiind create premise pentru ei ca să rămână în Moldova. ”Anul trecut, în țară au rămas 1200 de familii care și-au cumpărat o locuință, iar anul acesta vrem să fie 2500 de familii. Este un efort care nu poate fi ignorat. Și cele 60 de mii de locuri de muncă, create în 2018, la fel vin în susținerea tinerilor. Noi am venit cu măsuri reale pentru a-i ajuta să-și găsească locul aici, acasă. Desigur, nu putem noi în 3 ani să reparăm ceea ce s-a întâmplat în decurs de peste 20 de ani, dar vom continua cu astfel de măsuri, care să îi motiveze pe moldoveni să revină în țară”, a explicat Andrian Candu.

La Cahul, Andrian Candu și Elena Bacalu au mers la piața agricolă, unde au discutat atât cu cei care își vând aici producția, cât și cu cumpărătorii.

Elena Bacalu a subliniat că este foarte util pentru cei care doresc să reprezinte oamenii din circumscripție să discute cu ei deschis problemele, să audă ce îi nemulțumește pe oameni și ce acțiuni așteaptă de la viitorii deputați.

Ajunși la Cantemir, democrații au discutat cu oamenii de afaceri. Andrian Candu le-a vorbit despre eforturile PDM de a face ordine în finanțele țării – la fisc, vamă și alte instituții, dar și despre măsurile de susținere a business-ului.

”În Cantemir, în ultimii ani, au fost reparate 10 grădinițe, construiți 67 km. de apeduct, reabilitați 33 km. de drum. Sunt lucrări realizate datorită faptului că au fost găsite resurse financiare suplimentare”, a punctat Andrian Candu, care a mai discutat cu agenții economici despre proiectele de viitor pentru susținerea economiei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu