Andrian Candu, într-o vizită la Ungheni. S-a întâlnit cu agenţi economici, dar şi cu medicii spitalului raional

Zona Economică Liberă "Ungheni-Business" ar putea fi extinsă. Despre asta a discutat astăzi preşedintele Parlamentului, Andrian Candu cu agenţii economici din zonă. De asemenea, în cadrul vizitei sale de lucru în Ungheni, Candu a mers şi la spitalul raional unde a discutat cu medicii despre noile reforme în medicină.

Prima întrunire a preşedintelui Parlamentului a fost cu administraţia Zonei Libere din Ungheni, dar şi cu agenţii economici care activează aici. Aceştia s-au referit la posibilitatea extinderii zonei. Potrivit administraţiei Zonei Economice Libere "Ungheni-Business", extinderea este o necesitate, întrucât spaţiul alocat este ocupat aproape în totalitate. În cadrul Zonei Libere din Ungheni îşi desfăşoară activitatea 34 de agenţi economici.

"În prezent, 88 de procente din teritoriu este deja valorificat. Pe de o parte este bine pentru că zona este lucrativă, pe de altă parte noi nu mai avem platforme pentru potenţialii investitor, pentru alte investiţii. Suntem în căutarea de terenuri publice în raioanele învecinate", a declarat Natalia Iepuraş, administrator principal "ZEL Ungheni Bussines" .

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu a dat asigurări că va susţine această iniţiativă:

"Ştim de o problemă, că aici în Zona Economică Liberă există cerinţe şi nevoi de a extinde, fiindcă este cerere din partea mediului de afacere cu doamna directoare am discutat despre asta şi este un proiect de lege deja în prima lectură aprobat vom examina posibilitatea ca să grăbim procesul legislativ".

Andrian Candu a avut o întrunire şi cu medicii din cadrul spitalului raional din Ungheni. Cu aceştia a discutat despre proiectul de lege privind tichetele de masă.

"Este o idee extraordinară, pentru că eu am avut ocazia să lucrez peste hotarele ţării şi acolo de mult se aplică tichetele de masă la lucrătorii medicali", a precizat un medic.

"Este foarte bine venită, ca să menţinem cadrele în teritoriu", a spus un alt medic.

De asemenea, în cadrul întrunirii au discutat şi despre reforma spitalicească care va permite oferirea unor servicii medicale de înaltă calitate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu