Andrian Candu, în calitate de profesor la un liceu din Capitală. Preşedintele Parlamentului le-a vorbit elevilor despre regulile de circulaţie (FOTO)

Embed:

Elevii claselor primare din cadrul Liceului Teoretic "Universul" din Chișinău au avut parte, astăzi, de o lecţie neobişnuită. Profesor le-a fost însuşi preşedintele Parlamentului, Andrian Candu. Oficialul le-a vorbit copiilor despre importanţa cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie. Lecţia s-a încheiat cu daruri din partea şefului Legislativului. 

În faţa camerelor de luat vederi, elevii spun că ştiu cum să traverseze corect strada.

"Ne uităm în stânga şi în dreapta şi traversăm dreapta dacă nu sunt maşini".

"Alături de părinţi şi ne uităm în stânga şi în dreapta să nu vină vreo maşină să ne lovească".

Pentru ca să fie văzuţi de la distanţă de către conducătorii auto, preşedintele Parlamentului le-a împărţit copiilor benzi reflectorizante.

Darurile au fost primite cu bucurie de elevi:

"Am primit o brăţară strălucitoare, pentru ca atunci când o să fie noaptea să lumineze".

"Atrage şoferii ca să fie atenţi la pietoni, de exemplu când pietonii trec şi unii şoferi nu sunt atenţi, ei văd lumina şi ei se opresc".

"I-am şi testat, trebuie să cunoască pe unde să traverseze strada, care sunt regulile, care sunt culorile semaforului şi ce înseamnă chiar şi acest licurici", a declarat Andrian Candu.

Administraţia liceului spune, că astfel de lecţii sunt binevenite, întrucât instituţia se află în nemijlocita apropiere de stradă, acolo unde este un flux mare de maşini.

"În jurul instituţiei noastre s-au făcut unele schimbări, treceri de pietoni, dar totuşi rămân locuri periculoase, dar pe drumul care trece prin faţa instituţiei maşinile îl trec cu viteză. Am avut situaţii când o mămică a fost uşor lovită", a precizat Anastasia Rusu, directorul adjunct al Liceului Teoretic "Universul".

De la începutul acestui an, au avut loc 90 de accidente rutiere în care au fost implicaţi copii. Nenorocirile s-au soldat cu moartea a doi minori, iar alţi 130 au ajuns pe patul de spital cu diverse traumatisme

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu