Andrian Candu îl primeşte pe Veaceslav Untilă. Concursul public pentru identificarea candidaților la funcția de şef ANRE continuă

Președintele Parlamentului Andrian Candu l-a primit, astăzi, pe Veaceaslav Untila, unul din cei patru candidați pentru funcția de Director al Consiliului de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), selectați în urma concursului desfășurat de Comisia economie, buget și finanțe. 

Andrian Candu l-a felicitat pe Veaceaslav Untila cu ocazia promovării concursului și i-a mulțumit pentru activitatea desfășurată în calitate de Președinte al Curții de Conturi. Președintele Parlamentului a anunțat că a solicitat Comisiei economie, buget și finanțe să organizeze concurs public pentru identificarea candidaților la funcția de Președinte al Curții de Conturi. 

Conform legii, candidații selectați în urma concursului vor fi propuși plenului Parlamentului pentru numirea în funcția de Director al Consiliului de administrație al ANRE. Totodată, deputații, la propunerea Președintelui Parlamentului, vor învesti în funcţia de director general unul dintre directorii Consiliului de Administraţie aflaţi în exerciţiu sau selectaţi prin concurs. 

Candidații care au obținut cel mai mare punctaj în concursul desfășurat pentru funcțiile vacante de Director al Consiliului de administrație al ANRE sunt Ștefan Creangă, Veaceslav Untila, Octavian Calmîc și Eugen Carpov.

Cele 5 funcții de director au devenit vacante după ce oficialii și-au prezentat demisia la sfârșitul anului trecut. Potrivit legislației, ANRE este condusă de un Consiliu de Administraţie format din 5 directori, numiți pentru un mandat de șase ani. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu