Andrian Candu: Igor Dodon ține la Moscova cei doi piloți moldoveni în scop electoral

Embed:

Piloții moldoveni, ținuți ostatici în Afganistan din 2015, urmau să ajungă acasă încă acum patru luni, însă operaţiunea de eliberare a fost blocată de preşedintele Igor Dodon, care a vrut să folosească acest caz în plină campanie electorală. Acuzațiile dure vin din partea președintelui Parlamentului, Andrian Candu, care a declarat că gestul lui Dodon este unul criminal. Candu s-a arătat indignat și a condamnat comportamentul cinic al lui Igor Dodon pentru că ar ține la Moscova în scop electoral pe cei doi piloții moldoveni.

Şeful statului a anunţat, în cadrul unui briefing, că ostaticii au fost eliberaţi din captivitate şi se află de câteva zile la Moscova, iar într-o săptămână vor ajunge în Moldova.

Totodată, pe numele Președintele țării, Igor Dodon ar putea fi deschis un dosar penal.

"Astăzi Dodon a făcut ceva foarte urât. Cei doi ostatici ai noștrii care au stat până acum în Afganistan, care de trei ani de zile instituțiile noastre și colaboratori din instituțiile noastre s-au chinuit să îi scoată pe băieți din Afganistan, au reușit  să îi scoată de acolo.

Dar Dodon a vorbit cu prietenii lui de la Moscova și avionul în loc să zboare acasă și să ducă oamenii în familii, a zburat la Moscova ca să profite de ei și de trei luni de zile ei sunt ținuți acolo ca să profite de electorală. Acum, el urmează să zboare pe cal alb la Moscova ca să îi aducă și să spună că el a reușit să îi elibereze. 

Oamenii de trei luni puteau deja să fie acasă în familii. Uitați-vă ce comportament și cinism pentru politică și dezbateri politice ca să ai avantaj politic. Și așa au stat ținuți acolo oamenii trei ani de zile și s-au chinuit acolo în Afganistan, dar i-a ținut încă la Moscova încă trei luni ca să îi aducă în campanie electorală.

Pentru asta ar putea fi deschis dosar penal pentru Dodon. Asta înseamnă să iei ostatici proprii cetățeni și să îi ții acolo", a declarat Andrian Candu. 

CITEȘTE ȘI: Candu: Cerem în mod oficial Președintelui Dodon să nu mai țină piloții moldoveni ostatici electorali la Moscova

PUBLIKA.MD amintește că piloții moldoveni, ținuți ostatici în Afganistan, vor reveni curând în Republica Moldova. Ei au fost luați ostatici de către talibani în noiembrie 2015, după ce elicopterul companiei aeriene la care lucrau a fost capturat în Afganistan. La bord se aflau trei cetățeni moldoveni, membri ai echipajului, și 18 cetățeni afgani.

Unul dintre moldoveni a fost omorât, iar alți doi au fost luați ostatici de către talibani. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu