Andrian Candu face apel la Năstase: "Politica nu presupune injurii, atac la persoană sau intimidare"

Embed:

În Moldova nu e loc de politicieni care înjură şi atacă cetăţenii, iar cei care comit astfel de derapaje ar trebui să-şi găsească o altă ocupaţie.

Oamenii trebuie ascultați şi să li se ofere răspunsuri la întrebările pe care le pun, să le fie prezentate soluțiile pentru problemele lor, nu să fie certaţi şi bruscaţi.

Este mesajul transmis de vicepreşedintele Partidului Democrat, Andrian Candu, liderului PPDA, Andrei Năstase, care, recent, la o întâlnire cu alegătorii, a bruscat un bărbat şi i-a înjurat pe cei care i-au adresat întrebări incomode. Într-un mesaj video postat pe Facebook, Andrian Candu îl îndeamnă pe liderul PPDA, Andrei Năstase, să nu-i pedepsească pe oameni doar pentru că au o altă viziune şi să le respecte dreptul la opinie.

Potrivit lui Candu, politica presupune o luptă de idei, iar acest termen nu trebuie interpretat la propriu.

"Politica nu presupune injurii, nu presupune atac la persoană, politica nu presupune intimidare și lucrul cel mai important este că politica nu presupune să te pui în gură cu oamenii și să te cerți cu ei doar pentru că ai altă opinie", a declarat vicepreşedintele PDM.

Preşedintele Parlamentului mai spune că discursul de ură promovat de liderul PPDA nu este ceea ce-şi doresc cetăţenii Republicii Moldova.

"Poate din lipsă de experiență, poate din lipsă de educație politică, dar dragă Andrei, politica în Moldova trebuie să fie una curată. Dacă consideri că altfel trebuie politica, probabil ai greșit și trebuie să-ți cauți altă ocupație", a mai declarat Candu.

Declaraţiile lui Andrian Candu vin după ce, la începutul lunii, liderul PPDA a manifestat un comportament agresiv la Criuleni. Politicianul nu a ezitat să ridice vocea la cetăţeni şi, aşa cum îşi permite deseori, a recurs la atacuri şi intimidări numai ca să fugă de răspuns.

- Te dau afară, m-ai înţeles ?
- De ce să mă dai afară ?
- M-ai înţeles ? - Pentru ce să mă dai afară ? - Dacă nu.
- Pentru ce să mă dai afară, mă interesează, pentru ce ?"

Nu este pentru prima dată când Andrei Năstase este agresiv cu oameni. Recent, liderul PPDA a fost surprins cum ridica vocea şi le dădea lecţii de conduită în spaţiul public locuitorilor din Dubăsarii Vechi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu