Andrian Candu: Este un buget optimist și cu siguranță va duce la dezvoltarea economică

Embed:

Legea bugetului de stat pentru anul viitor a fost votată în prima lectură de Parlament. 

Documentul prevede venituri de peste 42 de miliarde de lei şi cheltuieli de 47,6 miliarde. La ambele capitole, faţă de 2018, sunt prognozate creşteri de aproximativ 14 la sută.

Andrian Candu susține că este un buget optimist, care va duce la dezvoltarea economică și menținerea finanțelor publice.

"Astăzi a început examinarea, în primul rând, a bugetului Republicii Moldova, deoarece ne-am propus ca scop, o dată ce-și încheie mandatul acest parlament, să plecăm în expirarea mandatului deja cu bugetul aprobat.

Astfel, să asigurăm securitatea economică, financiar și bugetară a statului pentru următorul an. Indiferent de procesele electorale care au loc în Republica Moldova, autoritățile trebuie să se asigure că bugetul statului este aprobat, este executat și finanțele publice sânt în ordine și toți își primesc salariile, își primesc pensiile sau se fac investițiile capitale.

Cu creșterile care au fost discutate astăzi, credem că este un buget bun, este un buget optimist și cu siguranță va aduce contribuția aceea la dezvoltarea economică și menținerea tuturor finanțelor publice", a spus președintele Parlamentului Andrian Candu.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu