Andrian Candu: Eforturile Republicii Moldova nu au fost trecute cu vederea de forurile europene. Vor veni şi mai mulţi bani şi proiecte pentru dezvoltare

 

Parlamentarii europeni au apreciat progresele realizate de statele din Parteneriatul Estic, după ultimul summit, cel de la Riga din 2015. Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu a scris pe o reţea de socializare că eforturile Republicii Moldova nu au fost trecute cu vederea de forurile europene.

"Eforturile Republicii Moldova nu au fost trecute cu vederea de forurile europene. Ȋn ciuda lobby-ului negativ făcut chiar de unii politicieni moldoveni, ieri, Comisia pentru Afaceri Externe a Parlamentului European a recomandat ca Moldova să fie printre cele trei state care să beneficieze de stimulente suplimentare. Vorbim despre fonduri pentru proiectele de infrastructură, posibilitatea de alăturare la uniunea vamală ṣi energetică europeană sau anularea tarifelor de roaming. O rezoluție care confirmă că reformele realizate sunt și apreciate în plan extern", a scris pe pagina sa de facebook, Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu 

Pentru urmatorul summit, parlamentarii recomandă inființarea unui fond de încredere prin care Ucraina, Moldova și Georgia să beneficieze de investiții în infrastructura și dezvoltarea societății și a economiei.

De asemenea parlamentarii doresc ca țările care au cele mai multe reușite în implementarea reformelor să beneficieze de facilitățile vamale ale UE, chiar și accesul în zona Schengen, de accesul pe piața  energetică a UE, dar și de reducerea tarifelor de roaming la cele din interiorul Uniunii Europene.

Pe lângă aceasta va fi dezvoltat suportul pentru reformele economice   ce implică reducerea monopolului companiilor, dar și a puterii oligarhilor, spălarea banilor și evaziunea fiscală.

Lasă un comentariu