Andrian Candu, după ședința cu președinții Comisiilor: Am instituit o nouă metodologie de control parlamentar, ex-post

Embed:

Președintele Parlamentului, Andrian Candu a avut o ședință cu președinții Comisiilor parlamentare permanente, în care a discutat priorităţile pentru sesiunea de primăvară-vară a Legislativului. Potrivit lui Candu, a fost instituită o nouă metodologie de control parlamentar, ex-post. 

"Am discutat o chestiune nouă pentru Legislativ, o nouă metodologie de control parlamentar, ex-post. Se referă la legile care au deja o anumită vechime de existenţă de cel puţin 3 ani de zile. Ne propunem ca în această sesiune parlamentară, împreună cu societatea civilă să identificăm 2-3 legi care au un impact în societate şi care sunt actuale, ca să treacă prin noua metodologie. E vorba de un control mult mai vast. Noul mecanism de evaluare ex-post va fi implementat pe două dimensiuni - juridică și de impact. Evaluarea juridică se va face  după 1 an de zile de la intrarea în vigoare a actului legislativ, iar cea de impact după 3-5 ani de implementare”, a menționat Andrian Candu. 

Totodată, şeful Legislativului a menţionat că în cadrul şedinţei cu președinții Comisiilor parlamentare s-au trecut în revistă realizările, dar şi eşecurile, unele restanţe de anul trecut privind implementarea Acordul de Asociere.

"S-a lucrat destul de bine. Am trecut în revistă şi realizările privind planul de audieri şi control parlamentar, s-au discutat şi planurile pentru anul 2018, fiecare Comisie şi-a pregătit planurile de audieri parlamenatre, dar şi legile care urmează să intre în acest control. La prima şedinţă a Biroului Permanent pe care îl voi convoca săptămâna viitoare, deja să fie şi aprobate aceste legi", a conchis preşedintele Parlamentului.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu