Andrian Candu: Drapelul este istoria noastră, copiii sunt viitorul nostru (FOTO)

"Drapelul este istoria noastră, copiii sunt viitorul nostru, iată de ce ziua de 27 aprilie trezește în mine un sentiment de mândrie – identitatea națiunii noastre este în mâinile copiilor noștri." Este declaraţia preşedintelui Parlamentului Andrian Candu, făcută cu ocazia Zilei Drapelului şi a Stemei de Stat.

Într-o postare pe Facebook în care apare alături de soţia şi copii săi, Andrian Candu susţine că este foarte importat ca urmaşii noştri să cunoască istoria, tradiţiile şi cultura ţării. 

"Istoria este ca o ștafetă – noi suntem cei care povestim copiilor despre tradiții, cultură, strămoși. Atât cât am citit, ne-am instruit sau am aflat de la părinții noștri. Și mai ales atât cât simțim. Mă strădui să discut cu picii mei despre toate, iar astăzi, după ce le-am explicat că este Ziua Drapelului, Veruța a ținut cu tot dinadinsul să mi-l picteze pe obraz.

Drapelul este istoria noastră, copiii sunt viitorul nostru, iată de ce ziua de 27 aprilie trezește în mine un sentiment de mândrie – identitatea națiunii noastre este în mâinile copiilor noștri. Felicitări!", a scris Andrian Candu. 

PUBLIKA.MD aminteşte că Republica Moldova marchează astăzi Ziua Drapelului şi a Stemei de Stat. Cu această ocazie la Chişinău vor avea loc mai multe manifestaţii.

Pentru prima dată, tricolorul a fost arborat pe cupola Parlamentului de către regretatul deputat Gheorghe Ghimpu, la 27 aprilie 1990.

20 de ani mai târziu, legislativul a declarat această dată drept Ziua Drapelului de Stat.

La sfârşitul anilor 80 ai secolului trecut, tricolorul a devenit simbol al renaşterii naţionale.

Drapele tricolor au fost purtate la mitingurile Frontului Popular din Moldova, dar şi la Marile Adunări Naţionale.

Albastrul de pe drapel semnifică speranța și stabilitatea, galbenul este simbolul valorilor materiale și spirituale, iar roșu reprezintă focul veșnic și sângele vărsat în numele libertăţii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu