Andrian Candu: "Dodon înţelege greşit noţiunea de Comandant Suprem al Armatei"

Embed:

Igor Dodon abuzează de instrumentele care îi sunt oferite de lege şi înţelege greşit noţiunea de "Comandant Suprem al Armatei". Este reacţia preşedintelui Parlamentului Andrian Candu, după ce şeful statului a cerut demisia viceministrului Apărării, retrogradări, dar şi pedepse pentru cei 57 de militari care au plecat la un stagiu de instruire în Ucraina.

CITEŞTE ŞI: Dodon cere demisia viceministrului Apărării şi retrogradări pentru militarii care au mers la stagiu în Ucraina

Potrivit lui Candu, efectivul militar trebuie să participe la orice exerciţii militare posibile. Mai mult decât atât, acestea sunt realizare conform unui plan aprobat cu mult timp înainte.

"Preşedintele Dodon abuzează de unele instrumente care îi sunt oferite prin lege şi înţelege greşit noţiunea de Comandant Suprem al Armatei. La următoarea sedinţă a Consiliului de Securitate voi insista să includem pe ordinea de zi să fie inclus şi subiectul privind abuzurile pe care le are preşedintele Dodon în domeniul respectiv şi pagubele care sunt aduse pentru securitate şi pentru armată prin neparticiparea la exerciţii militare", a declarat Candu. 

"Ce ţine de declaraţiile făcute de domnul Dodon, vom examina în detaliu ceea ce a declarat dlui, va fi evaluată respectarea legislaţiei, vom trage concluzii şi vom acţiona ca atare. [...] Să nu uite că este limitat de lege. Există un plan de participare a unităţilor militare aprobat din timp şi până la urmă exerciţiile militare presupun capacităţi suplimentare de luptă şi de apărare armatei. Neparticiparea la exerciţiile militare indiferent de cine şi unde sunt organizate presupune că Armata noastră rămâne neantrenată, neefectivă şi atunci ce fel de comandant al armatei eşti, dacă nu îţi pasă de armată", a mai spus Candu. 

Precizăm că militarii armatei naţionale participă anual la exerciţiul desfăşurat în Ucraina din anul 1996 şi are drept scop consolidarea capacităţilor de apărare şi promovarea imaginii armatei naţionale pe arena internaţională.  

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu