Andrian Candu: Doctrina pro-Moldova înseamnă încetarea confruntărilor geopolitice şi a divizării societății

Embed:

Doctrina pro-Moldova, anunțată de democraţi acum două zile, nu înseamnă abaterea de la calea europeană, ci încetarea confruntărilor geopolitice, a divizării societății și axarea guvernării pe nevoile oamenilor. Declarația a fost făcută de vicepreședintele PDM Andrian Candu, într-un interviu pentru adevărul.ro.

Șeful legislativului a reiterat că la baza programului de guvernare se află Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.

"Ce vrem noi, e să nu mai existe confruntare geopolitică. Ce vrem noi este ca fiecare cetăţean al Republicii Moldova, indiferent de etnie, vrem ca fiecare să se regăsească într-o anumită doctrină. Ce înseamnă pro-Moldova? În primul rând interesul cetăţeanului Republicii Moldova, nevoile lui, interesele Republicii Moldova ca atare, dar asta nu înseamnă deloc, cum unii încearcă să speculeze, că noi ne îndreptăm de la calea noastră de integrare europeană", a spus preşedintele Parlamentului, Andrian Candu. 

Potrivit lui Andrian Candu multiplele confruntări geopolitice din ultimii ani au oprit dezvoltarea țării, iar ceea ce face acum PDM prin doctrina pro-Moldova este să repare această problemă.

Democratul a mai menționat că soluţiile sunt la noi acasă, atunci când pui drept prioritate interesul Moldovei.

Acum două zile, președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, a anunțat pentru ţară a patra cale de dezvoltare, calea pro-Moldova.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu