Andrian Candu, despre reforma Guvernului: Nu înseamnă doar o lege, ci un sistem complex de măsuri (VIDEO)

Reforma Guvernului nu înseamnă doar o lege, ci un sistem complex de măsuri. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Parlamentului Andrian Candu, după şedința săptămânală a Partidului Democrat din Moldova.

"Prima realizare este în Parlament, aprobarea noii legi a Guvernului. Vechea lege este încă din 1990-1991, încă de pe timpul Uniunii Sovietice, care a fost modificată şi completată mulţi ani la rând şi deja nu corespunde realităţii. Noua lege a Guvernului prevede competenţe noi, desfăşurarea unor mecanisme, astfel încât să asigure buna guvernare. Această nouă lege e o reglementare importantă privind schimbarea structuri Gvernului pentru a eficientiza lucru în Executiv şi mecanismul cum se face schimbarea structurii Guvernulu şi lista noiilor ministere cum este aprobată de Parlament", a precizat Candu.

Potrivit şefului Legislativului, după ce noua Lege a Guvernului va fi aprobată, premierul Filip va veni în Parlament cu o nouă structură a Guvernului, care la fel va fi dezbătută şi aprobată în Legislativ.

"Mă miră vocile opoziţiei care sunt făcute fără a fi constructive. Să critice reforma Guvernului luând în considerare faptul că această reformă a Guvernului a fost concepută şi gândită împreună cu experţii UE, e ca şi cum ai critica expertiza UE pe care Moldova a primit-o. Tot ce ne dorim noi e să avem o legislaţie nouă şi modernă, să avem o structură cât mai eficientă şi cât mai bine structurată şi mai puţin să ne coste ca stat şi desigur să fie transparenţă. Cu siguranţă acest lucru îl vom realiza până la finalul acestei sesiuni actuale. Vom vota legea şi vom vota noua structură a Guvernului", a conchis Andrian Candu.

PUBLIKA.MD aminteşte că Parlamentul a votat în prima lectură proiectul de lege privind reformarea guvernului. Documentul îi permite premierului să stabilească singur de câte ministere are nevoie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu