Andrian Candu, despre referendumul din septembrie: Să aşteptăm decizia Curţii Constituţionale

Referendumul consultativ din septembrie va avea loc dacă legalitatea acestuia va fi confirmată de către Curtea Constituţională. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, în contextul în care a fost întrebat de jurnalişti cu referire la contestatrea făcută de PL privind referendumul consultativ inițiat de şeful statului.

"CEC nu face altceva decât să respecte legislaţia. Consider că trebuie să ne abţinem de la declaraţii atâta timp cât subiectul se află în examinare la Curtea Constituţională. Din câte cunosc sesizarea partidului PL va fi examinată de Curtea Constituţională. Atunci când vom avea decizia CC lucrurile se vor clarifica într-un fel sau altul. Dacă legalitatea va fi confirmată se va organiza referendumul, dacă nu va fi confirmată, respectiv nu se va organiza referendumul. Să aşteptăm decizia Curţii", a menţionat Andrian Candu.

Amintim că liberalii au contestat la Curtea Constituțională decretul președintelui Igor Dodon prin care inițiază un referendum consultativ. Mihai Ghimpu a ținut să conteste fiecare punct din cele patru propuse de către șeful statului.

  

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu