Andrian Candu despre recomandările Comisiei de la Veneția: Vom acţiona cum am promis cetăţenilor

Embed:

Comisia de la Veneţia a stabilit mai multe recomandări tehnico-juridice pentru schimbarea sistemului electoral. Iar autorităţile de la Chişinău şi-au luat angajamentul să le implementeze în totalitate.

Declaraţia aparţine preşedintelui Parlamentului, Andrian Candu, şi a fost făcută astăzi la Aeroportul Internațional Chișinău după ce a revenit de la ședința Comisiei de la Veneția.

"Noi vom acţiona cum am promis cetăţenilor şi aşa cum îşi doresc majoritatea lor. Da, bineînţeles vom lua în considerare recomandările Comisiei de la Veneţia, ca să îmbunătăţim proiectul de lege. Este un angajament pe care ni l-am asumat şi, cu siguranţă, îl vom îndeplini. Dar, pentru noi contează promisiunea făcută şi contează foarte mult ceea ce îşi doresc majoriotatea cetăţenilor Republicii Moldova.", a comunicat preşedintelui Parlamentului, Andrian Candu.

Recent, liderul PDMVlad Plahotniuc, a declarat că autoritățile vor analiza cu toată deschiderea și interesul expertiza Comisiei de la Veneția efectuată pe această inițiativă. Documentul prevede ca 50 de deputați să fie aleși pe liste de partid, iar 51 - direct de cetăţeni. Proiectul a fost votat în prima lectură de 74 de deputați.


Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu