Andrian Candu, despre noua tranşă FMI: Este un succes considerabil și o apreciere pentru eforturile actualei guvernări

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a salutat aprobarea raportului pozitiv de evaluare pentru ţara noastră şi recunoaşterea de către Fondul Monetar Internaţional (FMI) a succeselor şi îndeplinirii angajamentelor şi reformelor asumate de guvernarea de la Chişinău.

"Am primit cu satisfacție decizia de astăzi a Fondului Monetar Internațional, care a aprobat raportul pozitiv de evaluare pentru Republica Moldova. Prin această decizie, International Monetary Fund recunoaște succesele și îndeplinirea întocmai a tuturor angajamentelor și reformelor asumate de Guvernarea de la Chișinău. Este un succes considerabil și o apreciere pentru toate eforturile depuse de actuala guvernare", a spus Andrian Candu, preşedintele Parlamentului într-o postare pe Facebook. 

CITEŞTE ŞI: Pavel Filip: Republica Moldova primeşte o nouă tranşă de 33,75 milioane de dolari din partea FMI

PUBLIKA.MD aminteşte că Fondul Monetar Internațional a aprobat o nouă tranșă din finanțarea pentru Republica Moldova, în sumă de 33,75 de milioane de dolari. 22,5 milioane de dolari sunt deja în contul Băncii Naționale, iar alte 11,25 de milioane vor veni săptămâna viitoare. Anunţul a fost făcut de premierul Pavel Filip.

Potrivit premierului, noua tranşă este o recunoaştere a eforturilor Guvernului și Băncii Naționale în realizarea angajamentelor stabilite cu FMI.

În data de 7 noiembrie 2016, Fondul Monetar Internațional a aprobat programul de finanţare pentru ţara noastră. Decizia a fost luată în cadrul Consiliului de Directori al FMI, cu vot unanim.

Acordul prevede o finanţare de aproximativ 180 de milioane de dolari, pentru o perioadă de trei ani.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu