Andrian Candu despre convocarea CSS de către Igor Dodon: Nu am primit nicio informaţie oficială

Embed:

Săptămâna trecută, în contextul marcării a 159 de ani de la Unirea Principatelor Române, şapte localităţi din Republica Moldova au votat declaraţii de Unire cu România. Prima localitate care a semnat o asemenea declaraţie a fost comuna Parcova din raionul Edineţ, din nordul Moldovei. Gestul simbolic a fost urmat de alte patru localităţi din centru şi două din sudul ţării.

La scurt timp, preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunţat că va convoca Consiliul Suprem de Securitate. În opinia preşedintelui, CSS trebuie să ia atitudine cu privire la acţiunile îndreptate împotriva suveranităţii, independenţei şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova.

În cadrul ședinței cu președinții Comisiilor parlamentare permanente, Andrian Candu a declarat că nu are nicio informaţie pe căi oficiale, şi doar atunci când se va discuta despre acest subiect va veni cu declaraţii.   

"Am văzut doar în presă declaraţiile făcute de domnul Dodon privin Convocarea Consiliului Suprem de Securitate. Nu am primit nicio informaţie pe căi oficiale. În momentul în care voi primi cu siguranţă vom examina care este ordinea de zi a acelui Consiliu şi desigur voi participa la acest Consiliu. Când se va discuta un subiect sau altul, vom vedea informaţia pe care o vom avea în acel moment. Personal nu cred că astfel de chestiuni simbolice trebuie discutate la Consiliul de Securitate, sunt multe alte subiecte de actualitate, dar preşedintele decide prin secretariatul acelui Consiliu care este oridnea de zi. Noi vom veni cu propuneri, şi doar atunci vom avea ce comenta", a spus Andrian Candu. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu