Andrian Candu, despre cazul agresării echipei Publika TV: Sunt surprins de declarația directorului API

Embed:

Nici o strategie, nici un plan de acțiuni nu ne va apropia de Europa, până nu vom învăța să ne respectăm. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, după ce ieri o echipă Publika TV a fost agresată de un grup de protestatari, care se opun modificării sistemului electoral.

"Agresarea jurnaliștilor este deja o tradiție pentru anumite grupări politice. Este grav și este nedemocratic acest comportament. Organizatorii protestelor au responsabilități pe care trebuie să le onoreze. Îmi prezint scuze, din partea autorităților Republicii Moldova, pentru echipa Publika TV, în persoana reporterului Victoria Kriukova și a operatorului Krocos Igor, agresați în timpul protestului de ieri. Am rămas surprins de declarația directorului API, Petru Macovei, o persoană care pretinde că apără interesele presei, prin care a justificat agresiunea asupra jurnaliștilor în cauză. Să fie foarte clar, nu vom tolera și nu vom trece sub tăcere încercările repetate de segregare a media din partea anumitor grupări. Toți jurnaliștii trebuie să-și poată face meseria, indiferent dacă ne place sau nu politica lor editorială", a precizat Candu pe pagina sa de Facebook.

Totodată, şeful Legislativului a solicitat  să ia atitudine față de această tendință de intimidare a presei următoarelor instituţii European Union in the Republic of Moldova, OSCE Mission to Moldova, Dunja Mijatović, Council of the European Union, Asociatia Presei Independente, Centrul pentru Jurnalism Independent - CJI, U.S. Embassy Moldova, Embassy of Sweden in Chisinau, USAID Moldova.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu