Andrian Candu: Deputaţii Partidului Democrat din Moldova nu au nevoie de imunitate parlamentară

Deputaţii Partidului Democrat din Moldova nu au nevoie de imunitate parlamentară, iar PDM a propus de mai multe ori modificarea Constituţiei, astfel încât aleşii poporului să fie lipsiţi de acest privilegiu. Asta a declarat deputatul Andrian Candu, aseară, la emisiunea "Replica" de la PRIME TV.

"Partidul Democrat pe parcursul ultimilor şase ani de zile a venit cu două iniţiative legislative de modificare a Constituţiei ca să nu mai existe imunitate pentru deputaţi. Şi nu a fost susţinut. Odată a ajuns până la voturi şi nu a fost susţinut. Chiar am examinat cu specialiştii în domeniu constituţional se poate sau nu, să renunţi la ea benevol. Ni s-a spus nu, asta este ilegal. Iată de ce orice procuror care va veni în Parlamentul Republicii Moldova numai să intre cu intenţia de a ridica o imunitate, noi vom fi cu mâinile sus", a spus deputatul PDM, Andrian Candu.

Zilele trecute, președintele Igor Dodon a declarat că Procuratura Generală ar putea cere ridicarea imunității a mai multor parlamentari. În prezent, deputaţii beneficiază de imunitate parlamentară, fapt pentru care nu pot fi reţinuţi, arestaţi sau percheziționați fără acordul plenului.

Imunitatea poate fi ridicată la cererea procurorului general, cu votul majorităţii deputaţilor. Ultimul caz de ridicare a imunităţii în Parlamentul ţării noastre a avut loc în anul 2015.

Atunci, a rămas fără acest privilegiu fostul lider PLDM, Vlad Filat, fiind acuzat de implicare în frauda bancară.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu