Andrian Candu: Decizia de a organiza un referendum la Bălţi contravine intereselor statului

Embed:

Şeful Legislativului, Andrian Candu, susţine că deciziile luate, în ultima vreme, de Consiliul municipal Bălţi contravin intereselor statului.

"Este o decizie ilegală. Solicit Cancelariei de Stat și instituțiilor să atace decizia tuturor legilor astfel încât să fie anulată o aşa hotărâre privind organizarea referendumului local", a precizat Andrian Candu.

Reprezentanții Oficiului teritorial al Cancelariei de Stat au anunțat că vor contesta decizia în instanța de judecată. Potrivit Codului Electoral, problemele privind impozitele şi bugetul nu pot fi supuse referendumului.

Consiliul Municipal din Bălţi a decis organizarea unui referendum consultativ privind autonomia locală. Plebiscitul urmează să se desfăşoare în data de 1 noiembrie. Locuitorii vor trebui să răspundă cu DA sau NU la întrebarea: "Sunteţi de acord cu extinderea atribuţiilor autonomiei locale a municipiului Bălţi în componenţa Republicii Moldova?"

PUBLIKA.MD aminteşte că, în 2012, consilierii comuniști din Bălți au decis organizarea unui plebiscit similar, doar că organizarea acestuia a fost anulată de către judecători.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu