Andrian Candu de Ziua Independenţei Republicii Moldova: Bucuria de a trăi în independenţă nu se măsoară în număr, ci în liniştea în care trăim

Eu cred în statul nostru, instituţiile sunt mai eficiente. Republica Moldova nu se mai teme să-şi apere interesele. Este mesajul de felicitare al preşedintelui Parlamentului, Andrian Candu. 

În cadrul ceremoniei oficiale de deschidere a manifestărilor dedicate Zilei Independenţei Republicii Moldova, Andrian Candu a ţinut să aducă omagiu celor ce şi-au sacrificat viaţa pentru independenţă şi a mai accentuat faptul că bucuria de a trai în independenţă nu se măsoară în număr, ci în liniştea în care trăim.

"Aşa se cuvine ca azi, de Ziua Independenţei, ne aducem aminte de cei care şi-au sacrificat viaţa pentru cei care au luptat pentru independenţă. De asta să ţinem un minut de reculegere.

Generaţii care au câştigat bătălii pentru independenţă, azi trebuie să continue să lupte pentru dreptul nostru la o viaţă mai bună. În 2009 am crezut că putem să schimbăm ţara şi viaţa, acum înţelegem că totul depinde de noi şi totul porneşte de la dragoste, sacrificiu, dragoste de ţară, toleranţă, muncă si iar muncă.

Atunci toţi vom reuşi. Eu cred în statul nostru, instituţiile sunt mai eficiente. Republica Moldova nu se mai teme să-şi apere interesele.

În 27 de ani de independenţă am învăţat multe. Nici o ţară nu există fără oameni şi doar oamenii decid cum să traiască.

Florile lăsate la monument, persoanele care sărbătoresc, sunt mai relevante decat sondajele. Bucuria de a trăi în independenţă nu se măsoară în număr, ci în liniştea în care trăim. Este sărbătoarea pe care o merităm.

La mulţi ani pentru toţi cetăţenii ţării. Împreună scriem istoria acestei Republicii Moldova", a declarat Andrian Candu, preşedintele Parlamentului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu