Andrian Candu: De la independenţa noastră, SUA a venit cu un suport de peste un miliard de dolari în economia Moldovei

Embed:

De la independenţa ţării noastre, SUA a venit cu un suport de peste un miliard de dolari în economia Moldovei şi în proiecte sociale. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

"La Washington am avut discuţii importante. Guvernul SUA şi-a confirmat suportul pentru Moldova. Va continua să ajute Moldova, mai ales în contextul actual geopolitic. Congresmanul David Price a reiterat suportul pentru Republica Moldova în eforturile de consolidare a democrației, creștere a securității energetice, continuare a reformelor, dezvoltare economică și protejare a spațiului informațional. Am mulțumit pentru suportul acordat de Statele Unite pentru Republica Moldova", a precizat Andrian Candu.

Totodată, şeful Legislativului de la Chişinău a menţionat că o vizită importantă a avut-o şi cu Brock D. Bierman, Șef al Biroului pentru Europa și Eurasia din cadrul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

"USAID are multe proiecte, vine şi cu suport pentru Moldova, de la dezvoltarea unor industrii până la suport financiar, expertize de exemplu pentru legislaţia mass-media. Discuţii importante am avut şi la trezoreria americană, reprezentanţii de acolo au au rămas impresionaţi de reformele în domeniul bancar şi ne-au încurajat să creştem încasările la bugetul de stat, să promovăm politica monetară corectă", a subliniat preşedintele Parlamentului.

De asemenea, Andrian Candu a declarat că: "cel mai probabil în iunie se va da o notă pozitivă pentru ce a reuşit guvernarea să facă în cooperare cu FMI, astfel încât să obţinem suportul financiar inclusiv de la FMI şi Banca Mondială".

PUBLIKA.MD aminteşte că președintele Parlamentului, Andrian Candu, a efectuat o vizită în SUA, în perioada 11-19 aprilie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu