Andrian Candu: De fiecare dată îi invităm la dezbateri pe Maia Sandu și Andrei Năstase (VIDEO)

Embed:

Președintele Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, anunță că formațiunea pe care o conduce nu va participa la dezbaterile de astăzi cu privire la schimbarea sistemului electoral. Deşi, Comisia de la Veneţia a recomandat autorităţilor din țara noastră să desfășoare dezbateri la care să participe și reprezentanții partidelor extraparlamentare.

"Am văzut care a fost reacția a doi lideri de opoziție neparlamentară mă refer la Andrei Năstase și Maia Sandu și aici aș vrea să fac câteva precizări.

Invitațiile care au fost transmise la adresa acestor partide nu sunt invitații de formă, dar de fiecare dată noi îi invităm aici la dezbateri unde în mod deschis se expun în mod liber.

Am înțeles că cineva pleacă la Iași după cumpărături sau alte intenții. Noi am făcut două invitații la două partide: Partidul PAS și Platforma DA.

Platforma Da au mai puține telefoane fixe de contact și nu le funcționează și website-ul, eu l-am telefonat pe domnul Năstase, dar nu a răspuns, am și trimis și un sms. Mă așteptam cel puțin din punct de vedere etic să răspundă direct, nu neapărat public, dar am acceptat și public.

Bănuiam ca dacă domnul Năstase personal este ocupat, totuși are o echipă a partidului care ar fi putut să vină să reprezinte, se pare că acest partid se bazează pe o singură persoană.

Ce ține de doamna Sandu, am ținut să o sun eu personal pe Maia Sandu, dumneaei nu a răspuns dar sigur am revenit și cu un sms.

În privința declarației făcute de Maia Sandu aș vrea să declar următoarele și eu:

Îmi pare foarte rău că regulile democraței, ceea ce înseamnă în primul rând dezbaterea și expunerea argumentelor chiar și pro și contra nu sunt înțelese de toți cei care tind a fi lideri de opoziție sau lideri de partid sau lider de echipe.

Pe platforma parlamentară fiecare are dreptul să se expună, dacă sunt argumente împotriva unui sistem sau altui electoral sau care poate să aducă imbunătățire unui sistem electoral, este bine să se expună deoarece acesta este procesul democtratic.

Aici participă și comisia juridică si alte comisii care pot prelua din acele propuneri bune în așa fel în cât legislația finalmente să fie o legislație bună și în așa fel încât printr-o lege bună să asigurăm în anul 2018 o campanie electorală și alegeri parlamentare bune și corecte", a comunicat preşedintele Parlamentului, Andria Candu

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu