Andrian Candu: De 25 de ani, sub pretextul unei misiuni de pacificatori, Federația Rusă ne intimidează

Andrian Candu a scris pe pagina sa de facebook despre modul în care Federația Rusă intimidează Republica Moldova. De asemenea, oficialul a mai specificat și faptul că autoritățile Republicii Moldova au solicitat ONU să includă subiectul scoaterii trupelor militare străine de pe teritoriul țării noastre.

"De 25 de ani, sub pretextul unei misiuni de pacificatori, Federația Rusă ne intimidează, ținând ilegal pe teritoriul țării noastre trupe, muniții și armament. La sfârșitul sesiunii, Parlamentul a adoptat o Declarație prin care a solicitat retragerea acestora și respectarea neutralității și statalității Republicii Moldova. Nu a fost un simplu document. Vom continua să facem totul pentru reintegrarea teritoriului. Autoritățile Republicii Moldova au solicitat Organizației Națiunilor Unite să includă subiectul scoaterii trupelor militare străine de pe teritoriul țării noastre, pe agenda zilei a celei de-a 72 sesiune a Adunării Generale a ONU, care se va desfășura la începutul lunii viitoare."

PUBLIKA.MD aminteșe că, Armata a14-a a rămas în Republica Moldova pentru paza depozitului de la Cobasna. Efectivul militar al Federației Ruse pe malul stâng al Nistrului este compus din aproximativ 1500 de soldați. Aceştia ar fi acolo pentru a păzi de fapt munițiile depozitate la Cobasna. Potrivit diverselor surse, aici s-ar afla peste 20 de mii de tone de armament.

Totodată, militarii ruși au în dotare șase elicoptere MI, dintre care două sunt de model MI-24K și patru Mi8, care ar fi gata să survoleze cerul deasupra a 35 de blindate de tip TAB.loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu