Andrian Candu: Dacă Legea Supremă va fi modificată, cetăţenii vor primi garanţii că această orientare nu va fi deturnată

Integrarea în blocul comunitar este o prioritate pentru guvernare, iar modificarea Constituţiei este indispensabilă pentru consolidarea vectorului european. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, în cadrul emisiunii Replica de la Prime TV. 

Dacă Legea Supremă va fi modificată, cetăţenii vor primi garanţii că această orientare strategică nu va fi deturnată, a menţionat şeful legislativului. 

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, afirmă că cetăţenii vor resimţi efectele pozitive ale modificării Legii Supreme, la scurt timp după intrarea în vigoare a noilor prevederi.

"Autorităţile şi instituţiile statului vor acţiona prin prisma prevederilor Constituţionale. E în primul rând pentru a ne asigura şi pentru a da garanţiile şi pentru toate guvernele şi pentru toate instituţiile şi prin toate acţiunile pe care le desfăşoară - singura cale de dezvoltare este integrarea europeană", a spus preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

Andrian Candu crede că partidele proeuropene ar trebui să susţină proiectul de modificare a Legii Supreme. Refuzul de a vota ar fi un gest iresponsabil şi ar ridica multe semne de întrebare.

"De foarte multe ori, colegii din partidele PLDM şi PL votează alături de noi foarte multe proiecte de legi care vin ori să aducă la îndeplinire unele prevederi ale Acordului de asociere sau sunt tangenţiale pentru anumite reforme. Dacă o fac pentru proiecte mai puţin importante decât modificarea Constituţiei, ar fi foarte straniu şi ar ridica multe semne de întrebare în ţară: de ce pentru modificarea Constituţiei nu", a menționat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

La rândul lui, analistul politic Corneliu Ciurea a menţionat că Partidul Democrat, care şi-a asumat actul guvernării, trebuie să consolideze vectorul european al Republicii Moldova.

"Această idee are suficienţi duşmani naturali, cei care vor un curs pro estic pentru R.M şi nu cred că partidul democrat trebuie acum să se ambiţioneze pentru a-i atrage de partea sa, acum principala sarcina a PDM - ului este să-i convingă pe cei de dreapta să susţină această idee, asta mi se pare cea mai mare provocare", a afirmat analistul politic Corneliu Ciurea.

Preşedintele Parlamentului a remarcat că asistenţa financiară oferită de Uniunea Europeană a adus numeroase beneficii Republicii Moldova. Şi asta pentru că, pe baza acestor resurse, a fost posibilă reformarea instituţiilor cheie ale statului.

"Noi nu facem acele reforme doar pentru că sunt cerute de Uniunea Europeană sau de FMI, ele sunt făcute pentru a aduce beneficii. Reforma la vamă, la fisc ne-a adus aproape 30 la sută creştere de încasări. Reforma în poliţie sau în justiţie înseamnă stat de drept mai bun, criminalitate joasă şi un respect faţă de poliţişti, indiferent că este sectorist sau la ministerul de interne", a declarat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

EMISIUNEA INTEGRALĂ POATE FI PRIVITĂ PE PRIME.MD.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu