Andrian Candu: Cetăţenii trebuie să-şi spună cuvântul la alegerile anticipate

Embed:

Cetăţenii trebuie să-şi spună cuvântul la alegeri anticipate, pentru că puterea în stat aparţine poporului, potrivit Constituţiei.

Declaraţia a fost făcută de către Andrian Candu în calitate de invitat la ediţia de seara a ştirilor Prime. 

Potrivit democratului, alegerile parlamentare anticipate vor oferi posibilitatea moldovenilor să dea notă partidelor politice:

"Doar în aşa mod oamenii vor putea da o apreciere politicienilor care au promis, au minţit, şi-au încălcat promisiunile". 

Întrebat despre riscurile situaţiei create Candu a susţinut că:

"Pe de o parte avem un guvern legitim, guvernul Filip. Ieri acesta a venit cu precizări privind salariile, pensiile, legile atribuite cărora n-au suferit nicio modificare. Pe de altă parte avem un aşa-numit guvern ilegal care nu trebuie să aibă acces la nimic, din motiv că este, de fapt, o tentativă de lovitură de stat. Soluţia este unica: oamenii să voteze la anticipate".

Politicianul a mai vorbit şi despre faptul că instituţii de investigare vor fi sesizate în urma apariţiei probelor, în care Igor Dodon spune că este finanţat de Kremlin lunar.

"Cu părere de rău, s-ar putea dovedi într-un final că nici alegerile din 24 februarie să nu fie valabile, din motivul sprijinirii lui Dodon de către Rusia", a mai adăugat democratul.

Publika.md aminteşte că termenul de învestire a guvernului a expirat 7 iunie, la miezul nopţii. În pofida Igor Dodon nu a semnat vreun act de dizolvare a parlamentului, precum prevede Constituţia. PAS şi PSRM au creat ieri, 8 aprilie, o majoritate parlamentară ilegală, după expirarea mandatului Parlamentului. Guvernul condus de Maia Sandu a fost învestit chiar dacă Curtea Constituţională a declarat că sunt ilegale toate deciziile votate ieri la Parlament.


Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu