Andrian Candu: Cerem Guvernelor să fie mult mai active în a identifica și a realiza acțiuni comune la nivel de strategie și elemente de apărare și securitate (VIDEO)

Embed:

Autoritățile Republicii Moldova trebuie să se asigure că viitoarele alegeri vor fi corecte, deschise și transparente. Este declarația făcută de președintele Parlamentului, Andrian Candu, în cadrul Summitului de Securitate care se desfășoară astăzi în Capitală.

De asemenea, președintele Parlamentului a evidențiat faptul că acționânt cot la cot cu Ucraina și Georgia, vom fi mai puternici. 

"Evident că noi deja sumțim interferențele Federației Ruse și implicarea Rusiei în contexul electoral din Moldova. Vor fi tentative și sunt deja acțiuni în realizare. Autoritățile noastre trebuie să se asigure ca viitoarele alegeri vor fi corecte, deschise, transparente, legale și fără interferențe, în așa fel ca singurul care decide pentru Moldova să fie cetățeanul Rrepublicii Moldova.

Toate măsurile care sunt sunt înterprinse, inclusiv acea lege anti-propagandă, presupune lupta cu dezinformarea și minciuna. Ce ține de acțiunea și eforturile comune pe care putem să le avem împreună pentru a ține pas provocărilor prin declarația care a fost subsemnată astăzi, cerem Guvernelor să fie mult mai active în a identifica și a realiza acțiuni comune la nivel de strategie și elemente de apărare și securitate, la nivel de proiecte, inclusiv în realizarea reformelor. 

Acolo unde sunt trei, puterea este mai mare și reușești să treci mai ușor. Cu siguranță dacă vom acționa împreună, sincronizat, vom fi mai puternici. Nu în zadar am ales ziua de azi, 2 martie, pentru desfășurarea acestui Summit, pentru că azi comemorăm un conflict înghețat, comemorăm victimele unui conflict, 26 de ani în urmă începându-se războiul. Este o nouă pagină a relațiilor dintre Moldova, Georgia și Ucraina, ca eforturile noastre de integrare europeană să fie cu rezultate într-o perioadă cât mai scurtă", a spus președintele Parlamentului, Andrian Candu. 

PUBLIKA.MD aminteşte că astăzi la Chişinău are loc conferinţa interparlamentare, cu genericul "Georgia, Moldova și Ucraina: Parteneriatul Estic și provocările de securitate curente", în cadrul căreia cele trei state vor semna o declarație privind perspectivele de integrare europeană şi securitatea din regiune.

Reuniunea are loc la iniţiativa şefilor legislativelor din cele trei ţări.

La eveniment vor participa aproximativ 150 de oficiali de nivel înalt și experți internaţionali, inclusiv şefi de legislative, europarlamentari, reprezentanți ai Congresului SUA. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu