Andrian Candu: Am reușit să adoptăm mai multe reforme esențiale pentru soluționarea problemelor cetățenilor

Parlamentul a reușit adoptarea mai multor legi și reforme esențiale pentru modernizarea țării. Declaraţia a fost făcută de Președintele Parlamentului, Andrian Candu, în cadrul unei cobferinţe de presă privind bilanțul sesiunii de primăvară 2017.

"Angajamentul Parlamentului și Guvernului, asumat prin Foaia de parcurs pentru agenda de reforme prioritare, rămâne un instrument care și-a demonstrat eficiența în asigurarea bunei guvernări", a precizat şeful Legislativului.

Andrian Candu a menționat câteva pachete legislative care au fost definitorii pentru sesiunea de primăvară, printre care:

- perfecționarea legislației în domeniul financiar-bancar

consolidarea sistemului energetic

reforma regulatorie și îmbunătățirea mediului de afaceri

îmbunătățirea legislației în domeniul securitate

- lupta împotriva corupției și recuperarea activelor fraudate

- domeniul social

reforma audiovizualului

- reforma Guvernului

- reforma electorală.

Președintele Parlamentului le-a mulțumit deputaților și membrilor Guvernului pentru munca depusă și pentru rezultatele obținute în sesiunea de primăvară.

De la începutul anului, în Parlament au fost elaborate 1.925 de rapoarte, avize și amendamente la proiectele de acte legislative. Parlamentul a aprobat 125 de legi și 47 de hotărâri, alte 135 de proiecte au fost votate în prima lectură. Totodată, Legislativul a modificat Constituția, oferind o garanție în plus pentru independența avocatului poporului.

Sesiunea de primăvară 2017 a Parlamentului s-a încheiat pe data de 31 iulie. Potrivit unei dispoziții a Președintelui Parlamentului, sesiunea de toamnă va începe pe data de 4 septembrie 2017.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu