Andrian Candu: Alegerile parlamentare trebuie să fie corecte, ca cetățenii să-și poată alege liber reprezentanții

Autoritățile au început pregătirile pentru ca alegerile parlamentare din Republica Moldova să fie corecte și transparente, iar cetățenii să-și poată alege liber reprezentanții în Parlament în baza sistemului electoral mixt. Declarația a fost făcută de Președintele Parlamentului Andrian Candu în cadrul întrevederii cu o delegație a Grupului parlamentar de prietenie Estonia – Moldova.

Speakerul a menționat că Parlamentul va sprijini instituțiile abilitate în organizarea eficientă a procesului electoral. În context, Andrian Candu a subliniat că, în prezent, Comisia juridică, numiri și imunități organizează audieri cu participarea societății civile și a experților în cadrul cărora examinează prevederile legislației electorale, inclusiv necesitatea reglementării agitației electorale în mediul on-line. Potrivit Președintelui Parlamentului, este examinată și experiența Estoniei în acest domeniu.

Discuțiile din cadrul întrevederii au mai vizat nivelul de implementare a prevederilor Acordului de Asociere cu UE, progresele înregistrate de țara noastră, în special la nivel legislativ, reforma în justiție, evoluțiile politice din Republica Moldova.

O delegație a membrilor Grupului parlamentar de prietenie Estonia – Moldova efectuează o vizită în țara noastră, în perioada 13-16 septembrie curent.

Vizita are loc cu scopul de a aprofunda relațiile parlamentare de cooperare, în special la nivelul grupurilor parlamentare de prietenie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu