Andrian Candu a vizitat grădinița DoReMicii din Călărași, prima de tip energo-eficient din Moldova: Doar aşa poţi să dezvolţi ţara (VIDEO)

Caravana PDM, condusă de preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a ajuns la Călăraşi. 

Vicepreședintele PDM a mers şi la grădinița "DoReMicii" din Călărași, o instituție model în materie de eficiență energetică.

"Reconstruită recent, instituția este bine dotată și încălzită. Am discutat cu părinții copiilor din această grădiniță despre educație și viitorul micuților acasă, în Moldova. În aşa condiţii minunate poţi să dezvolţi ţara şi merită ca astfel de modele să fie multiplicate peste tot în Moldova", a punctat Andrian Candu.

Menţionăm că clădirea cu suprafaţa de 1.000 de metri pătraţi a fost construită după modelul german de casă eficientă energetic. Blocul este dotat cu panouri solare și este izolat termic.

Sistemul de termoficare a grădiniţei "DoReMicii" este compus din sonde forate la o adâncime unde temperatura este constantă întregul an. Iarna pompele transferă căldura din pământ în clădire, iar vara schimbul este invers.

Reconstrucția grădiniţei a costat peste un milion de euro. 85 la sută din această sumă a fost oferită de Banca Germană de investiții, iar restul banilor au venit din bugetul Primăriei Călărași şi al Fondului pentru Eficienţă Energetică.

Pe aceeaşi temă