Andrian Candu a avut o întrevedere cu Ministrul Afacerilor Externe al Finlandei

Președintele Parlamentului Andrian Candu a avut astăzi o întrevedere cu Timo Soini, Ministrul Afacerilor Externe al Finlandei, aflat în țara noastră într-o vizită de lucru.

Andrian Candu a subliniat că anul electoral în care suntem nu va avea impact asupra ritmului de implementare a schimbărilor promise oamenilor, iar consolidarea statului de drept, a sistemului democratic și continuarea luptei cu corupția rămân priorități în acțiunile planificate de guvernare pentru 2018.

La rândul său, Timo Soini a salutat cooperarea și munca în echipă a Parlamentului și Guvernului, fapt care în opinia lui a generat rezultate bune pentru țară în ultimii ani. Potrivit ministrului Afacerilor Externe al Finlandei, calea aleasă de Republica Moldova nu este ușoară, dar continuarea reformelor va aduce beneficii țării. ”Finlanda susține Republica Moldova și vrem să reușiți”, a spus Timo Soini.

Părțile au discutat despre reformele derulate în Republica Moldova, proiectele care urmează să fie adoptat până la alegerile parlamentare și despre Asambleea parlamentară Moldova-Georgia-Ucraina, proiect ce vine să fortifice poziția celor trei state asociate UE în raport cu aspirațiile exprimate și amenințările cu care se confruntă.

Finlanda va prelua președinția UE în a doua jumătate a anului 2019, precum și a Consiliului de Miniștri ai Consiliului Europei în perioada noiembrie 2018 – mai 2019.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu