Andrei Tranga sparge tăcerea. Omul de afaceri vorbeşte despre relaţiile cu Vlad Plahotniuc şi cum s-a schimbat viaţa în Moldova, odată cu instaurarea Guvernului Sandu

Omul de afaceri Andrei Tranga, cel care deţine cea mai mari reţea de restaurante din Moldova, a acordat un interviu, după ce a fost eliberat din arest. Tranga a fost invitat la emisiunea "Cutia Neagră" de la TV8, unde a răspuns la mai multe întrebări despre relaţiile sale cu politicienii, dar şi despre motivul arestării.

Realizatoarea emisiunii l-a întrebat pe Andrei Tranga dacă a fost obligat să dea dijmă politicienilor, pentru ca să facă business.  

"Nu. Nimeni nu a venit la noi cu propuneri ca să achităm bani. Vă spun sincer că Vladimir Nicolaevici o singură data m-a chemat la Președinție. Am fost foarte uimit. El m-a întrebat cu ce poate să mă ajute. Nu am așteptat o astfel de întrebare Nici cu Lucinschi, nici cu Voronin, nici cu Filat, nici cu Plahotniuc nu am avut legături, adică la nici-un politician nu am plătit nimic niciodată. Nu am avut propuneri din partea lor şi nici nu am avut legături cu nimeni. Au fost niște zvonuri pe care nu le-am contestat pentru că nu am vrut să fiu o persoană publică.", a răspuns Tranga. 

Jurnalista l-a întrebat pe Tranga şi despre relaţia lui cu fostul lider al PDM Vlad Plahotniuc. "Eu l-am văzut de câteva ori. Nu ne cunoaștem. Am vorbit anterior foarte demult în legătură cu o întrebare minoră. Atunci încă nu era un politician atât de mare", a declarat Tranga. Iar când Mariana Raţă a insistat să obţină un răspuns la întrebarea dacă în Moldova se fac atacuri rider asupra afacerilor, businessman-ul a răspuns: 

"Dumneavoastră aceiași întrebare mi-o adresați de mai multe ori în forme diferite, astfel pierdem timpul. Eu am spus că nu vreau să vorbesc de rău despre oameni, despre Partidul Democrat. Eu am spus tot ce a am știut". 

Totodată, Andrei Tranga a fost întrebat dacă în ţara noastră este mai uşor să faci business, după ce la guvernare a venit alianţa ACUM - PSRM.  

"JURNALIST: Ați simțit diferență de la schimbarea noii puteri? 

TRANGA: Am simțit. Impozitele.

TRANGA: Ridicarea impozitelor a indispus mulți oameni. Toți au luat acest semn ca un vector al noii guvernări. Aceste vești doar au mărit numărul celor care pleacă".

PUBLIKA.MD aminteşte că Andrei Tranga împreună cu alte patru persoane a fost încătuşat la sfârşitul lunii aprilie. Potrivit procurorilor, Tranga l-ar fi şantajat, în ultimii trei ani, pe partenerul său Viorel Varzari, pentru a-i prelua afacerea în domeniul producerii cisternelor din inox, care valorează aproape zece milioane de euro. La sfârşitul lui iunie, Tranga a fost eliberat. 

 

loading...

Lasă un comentariu