Andrei Năstase şi Vlad Batrîncea au fost invitaţi să viziteze Donbassul

Embed:

Andrei Năstase şi Vlad Batrîncea au fost invitaţi să viziteze Donbassul. Preşedintele Ucrainei îi aşteaptă în estul ţării pe toţi cei care au votat pentru în favoarea acordării dreptului de vot Rusiei la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. Vladimir Zelenski crede că doar aşa deputaţii de la APCE vor înţelege ce dezastru a provocat Federaţia Rusă în Ucraina. Invitaţia a fost lansată de Zelenski în cadrul summitului UE-Ucraina, de la Kiev.

"Ieri, împreună cu preşedintele Tusk am fost în Donbass, în regiunea Lugansk. Din păcate, împreună cu noi nu au fost anumite delegaţii de la APCE. Sunt convins că asta ar fi fost foarte util pentru ei. Îi invit pe toţi în Donbass ca să vadă câtă suferinţă a adus acest război", a spus preşedintele Ucrainei, Vladimir Zelenski.

În cadrul discursului, Vladimir Zelenski a vorbit şi despre importanţa prelungirii sancţiunilor împotriva Rusiei. Liderul de la Kiev susţine că aceasta este singura armă diplomatică a Ucrainei contra Moscovei. Rezoluția în favoarea Federaţiei Ruse a fost votată de deputaţii de la APCE în data de 25 iunie.

118 delegați, printre care și deputatul PPDA Andrei Năstase și socialistul Vlad Batrîncea şi-au dat voturile. Colegul de alianţă, Mihai Popşoi de la PAS, a votat însă împotrivă. Votul lui Andrei Năstase a fost criticat dur de formatori de opinie, şi de societatea civilă din Moldova şi din Ucraina. Mai mult, acesta a primit critici și din partea colegilor de partid şi din alianță, care au menționat că nu și-ar fi dat votul pentru delegația Rusiei. Federaţia Rusă a fost lipsită de dreptul de vot în cadrul instituției europene, în 2014, după anexarea Crimeei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu