Andrei Năstase și-a suspendat activitatea de primar al Capitalei

Embed:

Candidatul blocului ACUM la şefia Capitalei, Andrei Năstase, a avut o întâlnire de aproape o oră cu angajaţii primăriei Chişinău, funcţionari cu care nu a lucrat nici măcar 5 minute.

"Cât de mult mi-a fost dor de voi... ."

Primarul interimar, Adrian Talmaci, i-a oferit lui Năstase un buchet de trandafiri albi, pe care Năstase i-a împărţit doamnelor venite la întrunire. Când s-au terminat florile, Năstase a trecut la îmbrăţişări.

"Ei Valentina, la tine... pe dânsa o să o pup şi vă pup pe toate.."

Apoi candidatul Năstase le-a cerut oamenilor să meargă să voteze.

"Vă îndemn şi pe dumnevoastră şi pe toţi locuitorii Chişinăului să nu stea acasă, să ieşim cu toţii la vot fiecare va vota cum doreşte, eu sunt în campanie electorală, aş putea să-mi permit acum mai multe, fără niciun fel de riscuri, dar vă îndemn, votaţi pe cine doriţi", a spus Andrei Năstase, candidat pentru funcţia de primar al Capitalei.

După şedinţă, Năstase a mers să vadă cabinetul primarului general, care nu este ocupat de nimeni în prezent. Întrebat de jurnalişti dacă va aduce un crucifix în instituţie, aşa cum a făcut la ministerul de interne când era ministru, Năstase a spus că dacă va ajunge primar...

"Neapărat o să îmi consult colegii mei şi bineînţeles o să consult întreaga urbe nu-i niciun fel de problemă", a spus Andrei Năstase, candidat pentru funcţia de primar al Capitalei.

Primarul interimar, Adrian Talmaci, recunoaşte că angajaţii administraţiei locale au fost adunaţi la rugămintea lui Năstase. Totuşi Talmaci nu vede care e problema dacă peste 50 de funcţionari au pierdut o oră din programul de lucru pentru întâlnirea cu un candidat în alegeri.

"A fost practic o şedinţă de lucru prin care pe de o parte dumnealui a informat despre această dispoziţie, pe de altă parte dumnealui a desemnat o persoană care urmează să exercite interimatul funcţiei de primar interimar", a spus Adrian Talmaci, primarul interimar al Capitalei.

Candidatul la primăria Chişinău din partea PPEM, Dumitru Ţîra, şi liberalul Dorin Chirtoacă au catalogat acţiunile lui Andrei Năstase drept ilegale. Printr-un comunicat de presă, Dumitru Ţîra a menţionat că Năstase a încălcat grav legea prin organizarea unei întâlniri electorale cu funcționarii Primăriei în timpul orelor de serviciu.

Dorin Chirtoacă spune că a transmis şi o contestaţie Comisiei Electorale Centrale. Liberalul îl acuză pe Andrei Năstase că a mers la Primăria Chişinău, pentru a face agitaţie electorală, acţiune ce contravine prevederilor legale. Acesta cere reprezentanţilor CEC să-l sancţioneze pe Năstase. Contactat de reporterul postului nostru de televiziune, Maxim Lebedinschi a spus că de regulă, aceste contestaţii ajung iniţial la Consiliul de Circumscripţie, iar CEC încă nu a recepţionat o astfel de cerere.

Vicepreşedintele Consiliului Electoral de Circumscripţie, Ina Babin, ne-a spus că va reveni cu o reacţie oficială, dar ulterior nu a mai răspuns la telefon. Andrei Năstase a devenit primar ales al Chişinăului după ce marţi Curtea de Apel Chișinău a anulat hotărârea primei instanţe prin care au fost invalidate cele două tururi ale alegerilor locale din 20 mai și 3 iunie 2018 din municipiul Chișinău şi, astfel, a confirmat rezultatele alegerilor locale noi, în care Năstase a ieşit învingător.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu