Andrei Năstase recunoaşte că şi-a numit cumătrul în funcţia de şef al IGP

Andrei Năstase recunoaşte că şi-a numit cumătrul în funcţia de şef al IGP. Pentru a-i confirma poziţia, ministrul de Interne a mers la Inspectoratul General de Poliţie, unde l-a prezentat pe Gheorghe Balan poliţiştilor. 

Andrei Năstase a evitat să ofere un răspuns clar de ce Gheorghe Balan nu a fost numit în baza unui concurs, aşa cum prevede leagea. Fiind presat de jurnalişti să explice gestul, Năstase a declarat că Gheorghe Balan îndeplineşte interimatul funcţiei.

"REPORTER: Este sau nu cumătrul dumneavoastră ?
NĂSTASE: Domnişoară, vă rog să vă liniştiţi.
REPORTER: Şi eu vă rog să răspundeţi la întrebare.
NĂSTASE: Afinitatea sau afinitățile pe care le am cu domnul Balan nu au avut nimic în comun cu numirea acestuia în funcţia de şef interimar al Inspectoratului General de Poliţie. În următoarea perioadă de timp va fi organizat un concurs."

Acum o săptămână, Andrei Năstase l-a prezentat pe Gheorghe Balan drept noul şef al IGP şi nu şef interimar. Cu atât mai mult, nu s-a vorbit nici despre organizarea unui concurs pentru această funcţie.

"Este necesar ca acest lucru să se producă repede, numirea în calitate de şef al Inspectoratului General de Poliţie a domnului Gheorghe Balan. Cunoaşteţi cine este domnul Balan.", a declarat Ansdrei Năstase în data de 10 iunie 2019. 

CITEŞTE ŞI: Răspunsul lui Andrei Năstase despre numirea cumătrului său în funcția de șef al IGP

Lasă un comentariu