Andrei Năstase pune la îndoială independența API în fruntea căreia se află Petru Macovei

Liderul PPDA, Andrei Năstase pune la îndoială independența Asociația Presei Independente condusă de Petru Macovei. În cadrul unei emisiuni, la un post privat de televiziune, avocatul oligarhilor Țopa a fost întrebat de ce API l-a inclus pe panoul inamicilor presei. Atunci, Năstase a răspuns:

"Pe cât de independentă este presa din Republica Moldova, atât de independenți sunt și cei care pretind că sunt independenți. Eu sunt prietenul presei, dar că în Republica Moldova există un soi de indivizi, care vor să arate echidistanți", a spus Năstase.

 PUBLIKA.MD amintește că ONG-urile de media din Moldova la numit pe Andrei Năstase "Inamicul presei" chiar de ziua Libertății presei. Asta pentru că liderul PPDA a atacat-o pe editorul-șef al Prime TV, Ana Butnariuc. 

Şi reporterii altor instituţii media au fost intimidaţi la conferințele de presă ale Maiei Sandu şi ale lui Andrei Năstase.

Astfel, în iunie 2018, finul penalului Victor Ţopa a atacat dur jurnaliştii de la Moldova 1, de la publicația Ziarul Național și pe cei de la portalul privesc.eu pentru că nu i-ar fi plăcut modul în care îi reflectau activitatea.

CITEȘTE ȘI: Andrei Năstase își reconfirmă statutul de INAMIC AL PRESEI: A folosit limbaj obscen la adresa jurnaliștilor incomozi