Andrei Năstase: Procesul de investigare a furtului de la MoldovaAgroindbank decurge anevoios

Procesul investigare a furtului de la Moldova Agroindbank decurge foarte anevoios, declară ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase. După mai bine de la o lună de la incident, oamenii legii spun că cercetează mai multe versiuni, dar refuză să ofere detalii.

Ministrul de interne a spus doar că se cercetează sub aspect penal şi unele acţiuni ale angajaţilor băncii vizate.

"Din punctul nostru de vedere, ar fi putut să asigure o mai bună pază a bunurilor aflate acolo. Acum se investighează sub toate aspectele, inclusiv sub aspectul penal, activităţile celor de la bancă", a spus ministrul Afacerilor Interne, Andrei Nstase.

Deocamdată instituţia bancară nu a reacţionat la aceste afirmaţii ale lui Andrei Năstase.

În data de 6 iulie, hoţii au pătruns în interiorul filialei băncii de pe strada Ion Creangă din Capitală, după ce au deconectat energia electrică şi au deteriorat grilajul de la intrarea din spate. Camerele de supraveghere şi alarma, la fel, au fost deconectate.

Aceştia au furat bunuri din mai multe casete de siguranţă. Imediat după acest incident, banca a luat mai multe măsuri de securitate. În plus, serviciul casete de siguranţă urmează a fi reformat conform celor mai bune practici bancare internaţionale. 

Totodată, instituţia a lansat o pagină electronică unde oamenii pot adresa întrebări şi afla răspunsuri legate de incidentul din 6 iulie. Totodată, persoanele interesate pot suna la numerele de telefon afişate pe ecran.

"Moldova Agroindbank" este gata să ofere o recompensă de un milion de lei celor care vor oferi informaţii despre infractori. Dacă vor fi prinşi, aceştia riscă până la 12 ani de închisoare. 

Lasă un comentariu