Andrei Năstase NU va merge la Kiev cu Maia Sandu

Embed:

Vicepremierul şi ministrul de interne, Andrei Năstase, nu o va însoţi pe Maia Sandu la Kiev. Prim-ministrul a declarat într-o conferinţă de presă că în Ucraina va merge cu unul dintre consilierii săi şi ministrul afacerilor externe Nicu Popescu. 

CITEŞTE ŞI: Andrei Năstase o urmăreşte pe Maia Sandu? Politolog: Există o competiţie ascunsă între cei doi

Premierul Maia Sandu merge în data de 11 iulie, într-o vizită oficială la Kiev. Sandu a fost întrebată de către jurnalişti cum va explica vecinilor votul în favoarea Rusiei, pe care Andrei Năstase l-a dat la APCE. "La aceste întrebări o să răspundem în funcţie dacă vor fi sau nu vor fi, haideţi să nu ne dăm cu părerea despre lucruri care nu ştim dacă se vor întâmpla.", a declarat Maia Sandu.  

Publika.md aminteşte că delegația Republicii Moldova în frunte cu Andrei Năstase a ajutat Moscova să-și recapete dreptul de vot în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Pentru aceasta au votat deputatul PPDA Andrei Năstase și socialistul Vlad Batrîncea. Deputatul PAS Mihai Popşoi a fost împotriva. 

CITEŞTE ŞI:LISTA RUŞINII: Andrei Năstase a ajutat Moscova să-și recapete dreptul de vot în APCE

După acest vot, Andrei Năstase şi Vlad Batrîncea au fost invitaţi să viziteze Donbassul. Preşedintele Ucrainei a anunţat că îi aşteaptă în estul ţării pe toţi cei care au votat pentru în favoarea acordării dreptului de vot Rusiei la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. Vladimir Zelenski crede că doar aşa deputaţii de la APCE vor înţelege ce dezastru a provocat Federaţia Rusă în Ucraina. Invitaţia a fost lansată de Zelenski în cadrul summitului UE-Ucraina, de la Kiev. 

CITEŞTE ŞI: Andrei Năstase şi Vlad Batrîncea au fost invitaţi să viziteze Donbassul


Lasă un comentariu