Andrei Năstase nu o susține pe Maia Sandu: Cel care face un denunţ trebuie să cunoască că va fi tras la răspundere penală pentru un denunţ calomnios

Embed:

Liderul partidului "Demnitate şi Adevăr", Andrei Năstase, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că nu vrea că comenteze acţiunile politice ale Maiei Sandu, acţiuni pe care partidul său nu le împărtăşeşte.

Mai mult decât atât, acesta a declarat că Maia Sandu trebuia informată de răspunderea penală la care va fi trasă, în cazul în care denunţul depus împotriva liderului PDM, Vlad Plahotniuc, este unul calomnios sau fals. 

"Nu știu dacă este cazul să comentez acțiunile politice pe care noi nu le împărtășim. Cât privește, aceasta este o procedură ordinară, atunci când cel care face un denunț, sigur trebuie să fie preîntâmpinat de răspunderea penală pe care o poartă în conformitate cu legislația pentru un denunț calomnios sau un denunț fals", a spus preşedintele PPDA, Andrei Năstase. 

PUBLIKA.MD aminteşte că preşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, îl acuză pe liderul Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc că ar fi uzurpat puterea în stat pentru că face ședințe, apoi declarații de la sediul Partidului Democrat din Moldova.

Fosta ministră liberal-democrată a făcut această afirmație, astăzi, după ce a ieșit de la procuratură, unde a fost invitată să fie audiată în calitate de martor pe denunțul înaintat recent împotriva președintelui democraților. Ea a refuzat să prezinte probe în susținerea demersului său, iar anterior a recunoscut că deocamdată nu are probe și trebuie să le acumuleze.

Maia Sandu a declarat că în denunţul său, în special, se referă la declaraţiile făcute de Vlad Plahotniuc după şedinţele săptămânale ale Partidului Democrat din Moldova. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu