Andrei Năstase merge pe urmele președintelui Igor Dodon. Liderul PPDA critică reforma Guvernului

Embed:

Liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase merge pe urmele președintelui Igor Dodon și critică reforma Guvernului. Năstase califică această reformă drept un abuz din partea statului, asta deși reforma a fost elaborată și susținută de partenerii externi. Iar experții economici spun că pierderile anuale ale Bugetului Public, în urma umflării aparatului birocratic, se ridicau la 1,4 miliarde de lei.

"Platforma Demnitate și Adevăr constată cu mare regret că în cadrul așa numitei reforme a administrației publice centrale se produce de fapt distrugerea funcționalității statului. Formațiunea noastră a subliniat în repetate rânduri necesitatea unei reforme reale ale administrației publice", a spus Andrei Năstase , preşedintele PPDA.

Cu doar o zi până la declarația lui Năstase,  președintele Igor Dodon a anunțat pe pagina sa de facebook că vrea să creeze un sfat al specialiștilor prin care își propune să restabilească în funcții specialiștii care nu se regăsesc în noua formula a Executivului. Premierul Pavel Filip i-a răspuns președintelui, tot pe facebook, că astfel de declarații sunt populiste și manipulatorii. Amintim că  Reforma Guvernului a fost aprobată de Parlament la începutul lunii iulie.  Potrivit documentului, din cei 2053 de funcționari vor rămâne 1158. Chiar dacă numărul oamenilor angajați la stat va fi redus, salariile celor rămași în funcție vor crește, doarece bugetele ministerelor vor rămâne intacte. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu